Hem 5 Bloggen 5 ”NK:s Möbler – en utställning om föremål och människor” pågår nu på Sörmlands museum.

Annons

”NK:s Möbler – en utställning om föremål och människor” pågår nu på Sörmlands museum.

mar 28, 2023 | Bloggen

Utställningen presenterar den historiska möbeltillverkaren NK:s Möbler och visar upp möbler och inredning från deras produktion. NK:s Möbler var verksamma i Nyköping under nästan 100 år och tillverkade bland annat möbler till de kungliga slotten. I utställningen kan man se unika möbler från NK:s Möblers produktion, från den tidiga 1900-tals stilen till modernare möbler från 1950- och 60-talet.

Utställningen är en del av Sörmlands Museums verksamhet att bevara och visa upp regionens kulturhistoria. Den ger en inblick i hur möbler och inredning har förändrats under 1900-talet och ger en unik möjlighet att se verkliga föremål från NK:s Möblers produktion. Utställningen pågår till och med den 10 mars 2024 och det finns möjlighet att boka en guidad visning.

Läs mer på https://www.sormlandsmuseum.se/utstallningar/nks-mobler/

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Melissa Horn på Tovastugan

Upplev Melissa Horn i en intim konsert på Tovastugan i Nyköping den 28 juni 2024. Med nya låtar och sina målande texter om kärlek och relationer bjuder Melissa på en oförglömlig kväll. Biljetterna går åt snabbt, så säkra din plats nu!

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!