Nyköpings elever i åk 8 får möjlighet att prova på arbetslivet

apr 19, 2023 | Bloggen

Nyköpings kommun erbjuder elever i åk 8 en möjlighet att ta del av yrkeslivet genom att erbjuda praktikperioder på olika arbetsplatser under minst en vecka. Genom detta får eleverna en försmak på hur arbetslivet ser ut och fungerar i olika branscher, samtidigt som de skaffar sig kunskap inför arbetslivet och framtida studie- och yrkesval. Företagare och ansvariga för arbetsplatser och föreningar i Nyköpings kommun uppmanas att registrera sig i den digitala plattformen för att ta emot PRAO-elever och bidra till den framtida kompetensförsörjningen.

Läs mer information och hitta länkar till den digitala plattformen

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Välkommen till Galleri Sjöhästen

Ny utställning med vernissage på lördag 23 september och söndag 24 september kl 11-15.Stefan MÅS Persson på plats.

Upptäck Nyköpings Rika Mat- och Dryckesutbud med Hej Nyköping

Utforska det varierade utbudet av mat och dryck från Nyköpings lokala företag. Upptäck nya smaker och restauranger med hjälp av Hej Nyköpings företagskatalog.

Blandade aktiviteter i Nyköping i Augusti

Upptäck spännande evenemang i Nyköping! Skördefest, standup-show, hockey, löpning och sommarworkshops i dans ger dig möjlighet att njuta av en mångsidig vecka fylld med underhållning och kreativitet.

Njut av Musik, Underhållning och Mat på Park till Park 2023!

Upplev en festlig stadsfest med Park till Park i Nyköping den 18-19 augusti. Musik, mat och spännande evenemang för hela familjen!

Standup i Nyköping: En Helkväll med Sofia Nordin, Birgita Klepke och Josefin Sonck!

Upplev en oförglömlig kväll fylld med skratt och skarpa iakttagelser när komikerna Sofia Nordin, Birgita Klepke och Josefin Sonck intar scenen i Nyköping.

Vecka 32-33: Dansworkshops i Nyköping – Hiphop, Dancehall och Afro!

Upptäck spännande dansworkshops i Nyköping i vecka 32 och 33. Prova Streetdance, Hiphop, Dancehall och Afro med erfarna instruktörer. Inga förkunskaper krävs.

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG