Klimatsalongen

KlimatSalongen – För konst gör skillnad! Anmälan öppen!
5 sept – 4 okt på Sörmlands Museum för inbjudna konstnärer och på Instagram @klimatsalongen Budgivning 3-4 oktober! Bli gärna medlem och stöd projektet, se Klimatsalongen.se Tack!

Företagspresentation

KLIMATET ÄR TILLBAKA PÅ BORDET!

Vi som var ute i så god tid i våras!
Nu blev det ändå bråttom att sy ihop det hela – i år igen…
Pandemin drog fram som en ångvält och har inte lämnat världen än, men om än lite tillplattade och medtagna så ger vi oss inte.

Klimatfrågan måste helt enkelt läggas tillbaka på bordet igen. Och upp på väggar, hängas från tak och placeras ut på golv precis där alla går!

Klimatsalongen föddes i vackra Gamla Residenset vid Nyköpingshus. Tyvärr kommer inte utställningen kunna vara i där i år. (Vi själva kommer nog inte kunna hålla oss därifrån däremot)!

Så i ett otroligt värdefullt samarbete med Sörmlands Museum i Nyköping bygger vi en lite mindre utställning som kan ses under en längre period: 5 september – 4 oktober 2020.

Konsten görs ännu mer tillgänglig när allting även visas på Instagram @klimatsalongen, under samma tid.

WWF är ändamålet för konstens försäljning genom budgivning som sker sista helgen 3-4 oktober på vårt instagramkonto.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

SÅ HÄR GÅR DET TILL I ÅR:

FÖR DELTAGANDE KONSTNÄRER I DEN DIGITALA UTSTÄLLNINGEN:

Alla är välkomna att delta, både okända och erkända konstnärer!

  • Du donerar minst ett verk som auktioneras ut till förmån för WWFs klimatarbete.
  • Konstnärer som deltagit i Klimatsalongen 2019 är självklart varmt välkomna!
  • Du och ditt verk presenteras med bilder och/eller filmer och intervjuer på Instagram samt på KlimatSalongen.se
  • Under perioden 5 september till 3 oktober 2020 publicerar vi löpande alla deltagande verk med presentation.
  • Den 4 oktober startar nätauktionen av verken, med avslut 4 oktober kl 21.00. Vi önskar att du är aktiv och delar auktionen med din krets. Allt överskott från auktionen går till WWF Sveriges viktiga klimatarbete!
  • Du skickar/levererar inte ditt verk till oss per post utan fotograferar det och vi publicerar bilden på vårt instagramkonto @klimatsalongen samt här på hemsidan. Om ditt verk säljs kontaktar köparen dig direkt och denne betalar ev. fraktavgift.
  • Tack vare samarbetet med museet bjuds en engagerad och etablerad publik in att investera i konst samtidigt som vi stärker ett viktigt klimatarbete. Medlemskap i föreningen Klimatsalongens Vänner ingår för alla utställande konstnärer.Anmälan och mer detaljerad information här. Senast 20 augusti 2020 vill vi ha din anmälan.