Aptitrundan Vår – Utforska Sörmlands läckerheter

Våren är här och det är dags att fira med en smakfest i Nyköping och hela Sörmland. Aptitrundan Vår äger rum den 27-28 maj mellan klockan 10:00 och 16:00. Under dessa dagar öppnar runt 60 lokala matföretagare i Sörmland upp sina verksamheter för att visa upp det bästa de har att erbjuda.

Längs med Aptitrundan kommer du att få möjlighet att njuta av vårens primörer och smaka på läckra måltider till försäljning. Många av deltagarna har valt att fokusera på rabarber och primörer under hela veckan, vilket ger dig en unik chans att utforska och uppleva de mest färska och delikata smakerna Sörmland har att erbjuda.

Sörmland stoltserar med ett fantastiskt utbud av lokalproducerad mat. Här hittar du bönder, odlare och mathantverkare som erbjuder förstklassiga produkter. Kreativa matkreatörer, kockar och matlagare verkar inte bara i Nyköping utan även i hela länet och skapar spännande rätter på restauranger och caféer.

Några av de nyköpingsföretag som du kommer att stöta på längs med Aptitrundan är:

  • Annas Kök på Ösvreta Gård: Upptäck det ekologiska familjejordbruket med mjölkkor och får, där gårdsbutiken erbjuder deras egna produkter. Här kan du även hitta deras produkter genom Rheum och REKO Nyköping.
  • Café Östergården: Njut av nybryggt kaffe, smaskiga bakverk och lätta luncher i den charmiga gamla ladugården på Uvsta Östergården. Butiken erbjuder även inredning, honung från Lid, marmelader/sylt/saft från Runtuna och rapsolja från Julita.
  • Åsas Smaker: Gästa Christineholm under Aptitrundan och smaka på deras dovhjortsskav med pitabröd, sallad och god sås. Missa inte deras hyllade Kokkaffe (Lemmelkaffe)!
  • Christineholm: Här hittar du det bästa från skogen, inklusive viltkött av högsta kvalitet. I gårdsbutiken kan du köpa korv och viltkött från Christineholms skogar.

Mer information på arrangörens hemsida

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG