Hem 5 Bloggen 5 Aptitrundan Vår – Utforska Sörmlands läckerheter

Annons

Aptitrundan Vår – Utforska Sörmlands läckerheter

maj 20, 2023 | Bloggen

Våren är här och det är dags att fira med en smakfest i Nyköping och hela Sörmland. Aptitrundan Vår äger rum den 27-28 maj mellan klockan 10:00 och 16:00. Under dessa dagar öppnar runt 60 lokala matföretagare i Sörmland upp sina verksamheter för att visa upp det bästa de har att erbjuda.

Längs med Aptitrundan kommer du att få möjlighet att njuta av vårens primörer och smaka på läckra måltider till försäljning. Många av deltagarna har valt att fokusera på rabarber och primörer under hela veckan, vilket ger dig en unik chans att utforska och uppleva de mest färska och delikata smakerna Sörmland har att erbjuda.

Sörmland stoltserar med ett fantastiskt utbud av lokalproducerad mat. Här hittar du bönder, odlare och mathantverkare som erbjuder förstklassiga produkter. Kreativa matkreatörer, kockar och matlagare verkar inte bara i Nyköping utan även i hela länet och skapar spännande rätter på restauranger och caféer.

Några av de nyköpingsföretag som du kommer att stöta på längs med Aptitrundan är:

  • Annas Kök på Ösvreta Gård: Upptäck det ekologiska familjejordbruket med mjölkkor och får, där gårdsbutiken erbjuder deras egna produkter. Här kan du även hitta deras produkter genom Rheum och REKO Nyköping.
  • Café Östergården: Njut av nybryggt kaffe, smaskiga bakverk och lätta luncher i den charmiga gamla ladugården på Uvsta Östergården. Butiken erbjuder även inredning, honung från Lid, marmelader/sylt/saft från Runtuna och rapsolja från Julita.
  • Åsas Smaker: Gästa Christineholm under Aptitrundan och smaka på deras dovhjortsskav med pitabröd, sallad och god sås. Missa inte deras hyllade Kokkaffe (Lemmelkaffe)!
  • Christineholm: Här hittar du det bästa från skogen, inklusive viltkött av högsta kvalitet. I gårdsbutiken kan du köpa korv och viltkött från Christineholms skogar.

Mer information på arrangörens hemsida

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Franska Trion – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev den unika och intensiva musiken från Franska Trion på Fåfängans Trädgårdscafé den 25 juli. Bandets liveframträdanden är en resa från våldsam intensitet till mjuka viskningar. Missa inte detta kultförklarade band, köp din biljett nu!

David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev en intim och stämningsfull konsert med David Urwitz på Fåfängans Trädgårdscafé den 20 juli. Med sina vemodiga men hoppfulla låtar bjuder David på en kväll fylld av musik och berättelser. Köp din biljett nu!

MARKOOLIO – Live på Tovastugan

Markoolio återvänder till Tovastugan den 20 juli 2024 för en galen och energifylld konsert. Upplev allsång och humor under en oförglömlig kväll i Nyköping. Säkra din biljett idag!

ORUP – Live på Tovastugan

Upplev en unik och personlig konsert med Orup i Tovastugans trädgård den 13 juli. En kväll full av musik, anekdoter och närhet under en bar sommarhimmel.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!