Hem 5 Bloggen 5 David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Annons

David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

jul 1, 2024 | Bloggen

Lördagen den 20 juli gästas vi av David Urwitz på Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping. I vissa kretsar är David Urwitz nästintill en institution, i andra är han fullkomligt okänd. Han har länge kallats Skandinaviens bäst bevarade hemlighet, och det ligger en del i det uttrycket.

I snart 20 år har David gett ut skivor och turnerat Sverige och Norge runt. I Norge har David haft en dunderhit med låten ”Hos mig”, medan han i Sverige har samarbetat och turnerat med bland annat Peter LeMarc, Caroline af Ugglas och Eldkvarn. Urwitz skildrar ofta en längtan i sina låtar och är lika mycket en historieberättare som musiker, vilket ger hans musik en unik och djup dimension.

Lite kuriosa är att David har rekordet med flest låtar som utmanat på Svensktoppen utan att ta sig in på själva listan – hela 15 bubblare har det blivit så här långt. De senaste åren har du också regelbundet kunnat höra David som sidekick i radioprogrammet SöndagsMorgan i P4.

David Urwitz debuterade 2005 med skivan ”Det var väl inget mer med det”, som fick full pott i Göteborgs-Posten och höga betyg i flera andra tidningar. Kritikerna menade att det var precis det som saknats på den svenska rockscenen. Under de följande åren släppte David flera skivor, alla med fin respons. 2007 kom singeln ”Din skull” in på singellistans sjätteplats, och David sålde ut Nalen ”Stacken” i Stockholm samt Konserthusets Stenhammarsal i Göteborg.

Hösten 2022 släppte David sitt åttonde album ”Som om inget hade hänt”, inspelat med Matti Ollikainen, Viktor Turegård och Fredrik Myhr och med Pär Öjerot som producent.

Den 20 juli 2024 har ni chansen att uppleva David Urwitz live på Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping. Med sina vemodiga men hoppfulla låtar kommer han att bjuda på en kväll fylld av musik och berättelser. Föreställningen är 1 timme och 30 minuter lång, inklusive paus.

Köp din biljett nu och säkra din plats till denna intima och stämningsfulla konsert med David Urwitz!

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Franska Trion – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev den unika och intensiva musiken från Franska Trion på Fåfängans Trädgårdscafé den 25 juli. Bandets liveframträdanden är en resa från våldsam intensitet till mjuka viskningar. Missa inte detta kultförklarade band, köp din biljett nu!

MARKOOLIO – Live på Tovastugan

Markoolio återvänder till Tovastugan den 20 juli 2024 för en galen och energifylld konsert. Upplev allsång och humor under en oförglömlig kväll i Nyköping. Säkra din biljett idag!

ORUP – Live på Tovastugan

Upplev en unik och personlig konsert med Orup i Tovastugans trädgård den 13 juli. En kväll full av musik, anekdoter och närhet under en bar sommarhimmel.

Melissa Horn på Tovastugan

Upplev Melissa Horn i en intim konsert på Tovastugan i Nyköping den 28 juni 2024. Med nya låtar och sina målande texter om kärlek och relationer bjuder Melissa på en oförglömlig kväll. Biljetterna går åt snabbt, så säkra din plats nu!

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!