Hem 5 Bloggen 5 Den förtrollade trädgården – Magiskt äventyr för barn i Nyköping

Annons

Den förtrollade trädgården – Magiskt äventyr för barn i Nyköping

jul 15, 2023 | Bloggen

Välkomna till Den förtrollade trädgården på Fåfängan! Mellan den 5 juli och 29 juli kan ni ta med era barn och uppleva en magisk plats fylld med hemliga vrår och små världar att utforska. Här väntar spännande aktiviteter och äventyr för de små i familjen.

En av höjdpunkterna i trädgården är de dramatiserade sagovandringarna. Tre gånger om dagen, klockan 11.30, 13 och 14.30, kan barnen delta i ett magiskt interaktivt äventyr. Tillsammans med rollkaraktärerna får de lösa olika gåtor och mysterium för att komma vidare i berättelsen. I år hyllar vi Maria Gripe 100 år, och barnen får följa tordyveln och leta efter den gömda broschen. Vandringen tar cirka 30 minuter och bjuder på spänning och upptäckter.

För de små erbjuds även sagoyoga med Susann Wass. Vid tre tillfällen under dagen, klockan 11.00, 12.30 och 14.00, kan barnen delta i roliga och avkopplande yogapass med sagotema. Det är ett perfekt sätt att koppla av och låta fantasin flöda.

I knyttens skaparverkstad får barnen möjlighet att använda naturens material och skapa egna konstverk. Med hjälp av löv, pinnar och blommor kan de låta sin kreativitet blomstra.

För den som gillar utmaningar finns även naturbingo att delta i. Barnen får leta efter olika saker i naturen och försöka få en full rad på bingobrickan. En rolig aktivitet som ger möjlighet att tävla och vinna ett presentkort på fika i trädgårdens café.

För de som älskar att klä ut sig finns en utklädningslåda där fantasin kan få fritt spelrum. Klä ut dig till vilken fantasifigur du vill och lek i den förtrollade trädgården.

Entrén till trädgården är gratis, men för aktiviteterna krävs en avgift på 50 kr per barn. Föräldrar går in gratis. Ingen förköp krävs, utan entrén betalas på plats via Swish.

Efter alla äventyr kan ni besöka trädgårdens café som håller öppet till klockan 16.00. Där kan ni njuta av glass, fika och smarriga våfflor som belöning för en magisk dag.

Den förtrollade trädgården på Fåfängan arrangeras av Fåfängans kulturförening och Ljung Konceptutveckling. Evenemanget genomförs i samarbete med NBV och har fått bidrag från Sörmlands sparbank och Nyköpings kommun.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!