Fira nationaldagen i Nyköping – 6 juni 2023

Välkommen till Nyköpings nationaldagsfirande 2023!
Den 6 juni kommer Vallarna att fyllas av glädje, musik och en härlig gemenskap när vi firar vår nationaldag tillsammans. Här är några höjdpunkter och aktiviteter som du kan se fram emot:

Stora torget (klockan 08.00): Inled dagen med en ceremoni där flaggan hissas och en trumpetfanfar spelas av Sörmlands Musikkår. Du kan även njuta av en kopp kaffe som serveras av Civilförsvarsföreningen.

Arnö, Rosenhillsfältet (klockan 10.00): Delta i en avkopplande Nationaldagsyoga med Art of Life Sweden. Ta med dig en picknick, en filt och din familj och njut av den vackra omgivningen. Det är gratis att delta, så varför inte prova något nytt och samtidigt njuta av naturen?

Hamnen (klockan 12.00 – 16.00): Underhållning väntar dig vid röda planket med Kulturskolan och utomhusinnebandy vid lekparken med Onyx Innebandy. Du kan även prova på linedance med föreningen Side by Side Linedance på dansbanan från klockan 13.00.

Vallarna (klockan 13.00 – 16.00): Låt dig underhållas av en fantastisk dansföreställning med Kulturskolan, trubadurer och en konsert med Sörmlands Musikkår. Missa inte heller föreställningen med Folkdanslaget som bjuder på traditionell svensk dans.

Stora programmet på Vallarna (klockan 16.00 – 17.00): Det stora programmet inleds med inmarsch av fanborg och föreningar, flagghissning med Nyköpings Scoutkår och musik av Sörmlands Musikkår. Kommunfullmäktiges ordförande Jan Bonnier kommer att hålla tal och dela ut en fana till föreningslivet. Det kommer även att ske utdelning av stipendier och idrottsstipendier från olika nämnder. Nationaldagskören kommer att spela och det kommer även att bli festlig musik för att avsluta programmet.

Vallarna (klockan 17.00): Fortsätt att njuta av den festliga musiken och stämningen på Vallarna. Ta gärna med dig en picknick och njut av nationaldagen tillsammans med andra. Det kommer även att finnas en kiosk där du kan köpa något gott att äta eller dricka.

Kom och fira nationaldagen i Nyköping och upplev den fantastiska gemenskapen och glädjen.

Läs hela programmet på Nyköpingsguiden: https://nykopingsguiden.se/se-och-gora/stadsfester/nationaldagen/
Programmet för nationaldagen kan komma att uppdateras, så håll dig uppdaterad för att inte missa något spännande!

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG