Hem 5 Bloggen 5 Fira nationaldagen i Nyköping – 6 juni 2023

Annons

Fira nationaldagen i Nyköping – 6 juni 2023

jun 1, 2023 | Bloggen

Välkommen till Nyköpings nationaldagsfirande 2023!
Den 6 juni kommer Vallarna att fyllas av glädje, musik och en härlig gemenskap när vi firar vår nationaldag tillsammans. Här är några höjdpunkter och aktiviteter som du kan se fram emot:

Stora torget (klockan 08.00): Inled dagen med en ceremoni där flaggan hissas och en trumpetfanfar spelas av Sörmlands Musikkår. Du kan även njuta av en kopp kaffe som serveras av Civilförsvarsföreningen.

Arnö, Rosenhillsfältet (klockan 10.00): Delta i en avkopplande Nationaldagsyoga med Art of Life Sweden. Ta med dig en picknick, en filt och din familj och njut av den vackra omgivningen. Det är gratis att delta, så varför inte prova något nytt och samtidigt njuta av naturen?

Hamnen (klockan 12.00 – 16.00): Underhållning väntar dig vid röda planket med Kulturskolan och utomhusinnebandy vid lekparken med Onyx Innebandy. Du kan även prova på linedance med föreningen Side by Side Linedance på dansbanan från klockan 13.00.

Vallarna (klockan 13.00 – 16.00): Låt dig underhållas av en fantastisk dansföreställning med Kulturskolan, trubadurer och en konsert med Sörmlands Musikkår. Missa inte heller föreställningen med Folkdanslaget som bjuder på traditionell svensk dans.

Stora programmet på Vallarna (klockan 16.00 – 17.00): Det stora programmet inleds med inmarsch av fanborg och föreningar, flagghissning med Nyköpings Scoutkår och musik av Sörmlands Musikkår. Kommunfullmäktiges ordförande Jan Bonnier kommer att hålla tal och dela ut en fana till föreningslivet. Det kommer även att ske utdelning av stipendier och idrottsstipendier från olika nämnder. Nationaldagskören kommer att spela och det kommer även att bli festlig musik för att avsluta programmet.

Vallarna (klockan 17.00): Fortsätt att njuta av den festliga musiken och stämningen på Vallarna. Ta gärna med dig en picknick och njut av nationaldagen tillsammans med andra. Det kommer även att finnas en kiosk där du kan köpa något gott att äta eller dricka.

Kom och fira nationaldagen i Nyköping och upplev den fantastiska gemenskapen och glädjen.

Läs hela programmet på Nyköpingsguiden: https://nykopingsguiden.se/se-och-gora/stadsfester/nationaldagen/
Programmet för nationaldagen kan komma att uppdateras, så håll dig uppdaterad för att inte missa något spännande!

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!