Hem 5 Bloggen 5 Här är vinnarna av Integrationspriset 2023 i Nyköping

Annons

Här är vinnarna av Integrationspriset 2023 i Nyköping

jun 12, 2023 | Bloggen

På nationaldagen, den 6 juni, hölls prisutdelningen för Integrationspriset på Vallarna. Priset syftar till att hylla personer och organisationer som har visat enastående arbete och engagemang inom mångfald och integration. Det finns totalt tre priskategorier som belönar olika typer av insatser.

Vinnare av Integrationspris till en skola eller klass eller annan pedagogisk verksamhet
En av årets vinnare är Nyköpings Folkhögskola. Skolan har framstående hjälpt vuxna att hitta en plats och en mening både i Nyköpings kommun och i det svenska samhället. Utöver att förmedla kunskap, skapar de en känsla av stolthet och öppnar nya möjligheter för eleverna.

Vinnare av Integrationspris till ett företag, förening, arbetsplats, organisation eller nätverk eller person
Lisbeth Sommarström är en värdig vinnare av detta pris. Som chef har hon aktivt främjat mångfalden på Barnkulturcenter och Nyköpings bibliotek. Hon har även startat Café NY-fiket och arbetat som projektledare för Mötesplats Brandkärr. Lisbeths engagemang och genuina sätt att integrera mångfalden i vardagen har gjort stor skillnad och inspirerat andra att följa hennes exempel.

Vinnare av Hederspris
Mårten Tenne, ledaren för ICA Maxi, har erhållit Hederspriset för sitt framgångsrika arbete med integration. Genom att erbjuda praktik, arbetsträning och anställning till personer med utländsk härkomst har ICA Maxi skapat möjligheter för individer att komma in i arbetslivet. Detta har inte bara gynnat de enskilda individerna utan har också främjat positiva relationer mellan företaget och det lokala samhället genom medarbetarnas språkkunskaper och kulturkompetens. Mårten Tenne och ICA Maxi är en inspirationskälla för andra företag som vill bidra till integration och motverka segregation.

Priserna, som inkluderar 10 000 kronor till varje vinnare av Integrationspriserna samt ett diplom och äran till vinnaren av Hederspriset, hyllar de enastående insatserna av dessa individer och organisationer. Deras arbete har varit av stor betydelse för att skapa ett mer inkluderande Nyköping och ge fler människor möjlighet.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!