Här är vinnarna av Integrationspriset 2023 i Nyköping

På nationaldagen, den 6 juni, hölls prisutdelningen för Integrationspriset på Vallarna. Priset syftar till att hylla personer och organisationer som har visat enastående arbete och engagemang inom mångfald och integration. Det finns totalt tre priskategorier som belönar olika typer av insatser.

Vinnare av Integrationspris till en skola eller klass eller annan pedagogisk verksamhet
En av årets vinnare är Nyköpings Folkhögskola. Skolan har framstående hjälpt vuxna att hitta en plats och en mening både i Nyköpings kommun och i det svenska samhället. Utöver att förmedla kunskap, skapar de en känsla av stolthet och öppnar nya möjligheter för eleverna.

Vinnare av Integrationspris till ett företag, förening, arbetsplats, organisation eller nätverk eller person
Lisbeth Sommarström är en värdig vinnare av detta pris. Som chef har hon aktivt främjat mångfalden på Barnkulturcenter och Nyköpings bibliotek. Hon har även startat Café NY-fiket och arbetat som projektledare för Mötesplats Brandkärr. Lisbeths engagemang och genuina sätt att integrera mångfalden i vardagen har gjort stor skillnad och inspirerat andra att följa hennes exempel.

Vinnare av Hederspris
Mårten Tenne, ledaren för ICA Maxi, har erhållit Hederspriset för sitt framgångsrika arbete med integration. Genom att erbjuda praktik, arbetsträning och anställning till personer med utländsk härkomst har ICA Maxi skapat möjligheter för individer att komma in i arbetslivet. Detta har inte bara gynnat de enskilda individerna utan har också främjat positiva relationer mellan företaget och det lokala samhället genom medarbetarnas språkkunskaper och kulturkompetens. Mårten Tenne och ICA Maxi är en inspirationskälla för andra företag som vill bidra till integration och motverka segregation.

Priserna, som inkluderar 10 000 kronor till varje vinnare av Integrationspriserna samt ett diplom och äran till vinnaren av Hederspriset, hyllar de enastående insatserna av dessa individer och organisationer. Deras arbete har varit av stor betydelse för att skapa ett mer inkluderande Nyköping och ge fler människor möjlighet.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG