Hem 5 Bloggen 5 Håtunaleken och Nyköpings Gästabud: Storslagen Teatersommar på Nyköpingshus 2024

Annons

Håtunaleken och Nyköpings Gästabud: Storslagen Teatersommar på Nyköpingshus 2024

jun 8, 2024 | Bloggen

Teater Sörmland bjuder in till en sommar fylld av dramatik, historia och fantastiska teaterföreställningar på Nyköpingshus Borggård. Mellan den 18 och 28 juli 2024 kommer två nyskrivna pjäser, Håtunaleken och Nyköpings Gästabud, att spelas. Dessa föreställningar tar oss med till medeltidens Sverige, där maktkamp och svek står i centrum.

Håtunaleken

Håtunaleken tar oss tillbaka till den dramatiska familjefejd som utspelar sig mellan kung Birger och hans bröder, hertigarna Erik och Valdemar. Denna föreställning sätter scenen för de händelser som senare kommer att kulminera i Nyköpings Gästabud. Med nyskriven musik av folkmusikern Anders Peev och framföranden på medeltida instrument, tillsammans med storslagna dansnummer, skapar Håtunaleken en fängslande upplevelse för hela familjen.

Nyköpings Gästabud

Nyköpings Gästabud fortsätter berättelsen och visar hur den tidigare familjefejden får sitt dramatiska slut. Här får vi se hur rollerna mellan offer och förövare skiftar, och hur maktkampen når sin höjdpunkt. Med samma kreativa team och konstnärliga insatser som i Håtunaleken, erbjuder denna föreställning en fördjupad inblick i historien.

Föreställningarna är fristående, vilket betyder att du kan välja att se en av dem eller båda. Genom att se båda föreställningarna får du dock en komplett bild av denna spännande period i svensk historia. Föreställningarna spelas den 18-21 juli och den 25-28 juli 2024.

För mer information och eventuella förändringar, besök Nyköpings Gästabud.

Om Teater Sörmland

Teater Sörmland grundades 1975 och har sedan dess spelat för nära en miljon elever. Idag erbjuder teatern turnerande scenkonst för barn och unga, sommarspelet Nyköpings Gästabud och en aktiv kursverksamhet. Under den konstnärliga ledningen av Maja Lundqvist och Jerk Ohlson Westin, strävar Teater Sörmland efter att skapa folkbildande och konstnärligt utforskande scenkonst som engagerar både professionella och amatörkonstnärer.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!