Hem 5 Bloggen 5 Landsbygdsriksdagen 2024 – En Samlingsplats för Framtidens Landsbygd

Annons

Landsbygdsriksdagen 2024 – En Samlingsplats för Framtidens Landsbygd

mar 26, 2024 | Bloggen, Företagsinformation

I maj kommer Nyköping och Sörmland att stå som värd för Landsbygdsriksdagen 2024, Riksorganisationen Hela Sverige ska levas största evenemang. Denna samlingsplats för landsbygdsaktivister, politiker, tjänstemän och intressenter är en viktig mötespunkt för att diskutera och forma Framtidens Landsbygd för Sveriges.

Under tre intensiva dagar, med start den 24 maj, kommer deltagarna att få ta del av ett rikt program med seminarier, paneldebatter och nätverksmöjligheter. Syftet är att utmana, utveckla och utbilda varandra kring landsbygdens möjligheter och utmaningar. Med bara två veckor kvar till EU-valet blir EU-frågor en central del av diskussionen. Beslut som fattas på EU-nivå påverkar direkt livet på landsbygden, från miljö- och klimatfrågor till jordbruk och regional utveckling.

Inför valet kommer Landsbygdsriksdagen att lyfta dessa frågor i ett landsbygdsperspektiv, med gästande toppnamn från svensk politik, såsom Beatrice Timgren (SD), Ella Kardemark (KD), Tomas Tobé (M), Jonas Sjöstedt (V), Heléne Fritzon (S) och Emma Wiesner (C). De kommer att tillsammans med experter och kommentatorer diskutera hur EU:s politik formar framtiden för landsbygden. Teresa Kuchler från Svenska Dagbladet kommer att leda samtalet, med tillägg av insikter från EU-experten Kai Böhme.

Utöver de politiska samtalen blir Landsbygdsriksdagen en arena för att uppmärksamma innovation och entreprenörskap på landsbygden. Bland annat genom innovationstävlingen ”Framtidens by”, där unga under 30 år kan tävla med sina projektidéer för landsbygdsutveckling. Det blir också prisutdelningar, som ”Grymmaste hålan”, ”Stora landstipendiet” och ”Årets landsbygdsföretagare”, för att belöna dem som gjort betydande insatser för landsbygdens utveckling.

Anmälan till evenemanget är redan öppen och erbjuder möjligheten att boka både deltagande och boende. Med sitt fullspäckade schema och måltider inkluderade i deltagaravgiften, är Landsbygdsriksdagen ett måste för alla som är engagerade i landsbygdens framtid.

Landsbygdsriksdagen 2024 är inte bara en chans att möta ledande personer inom landsbygdsutveckling, men också en möjlighet att aktivt delta i skapandet av en hållbar och levande framtid för landsbygden. Sista anmälningsdag är den 22 april, så missa inte chansen att vara med och påverka!

Anmäl dig här

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!