Hem 5 Bloggen 5 Linnea Henriksson – Den romantiska turnén på Culturum

Annons

Linnea Henriksson – Den romantiska turnén på Culturum

maj 8, 2024 | Bloggen

Linnea Henriksson och hennes ”Den romantiska turnén” kommer till Culturum den 18 maj 2024. Efter en tid av oro och kyla är Linnea redo att skapa en plats för värme och glädje genom sin musik.

Med en önskan att återfå känslan av att sjunga ger sig Linnea Henriksson ut på en försommarturné där hon bjuder in publiken till en intim och vacker konsertupplevelse. Med låtar från hela sin karriär, inklusive nytt material, skapar hon en atmosfär där sång och texter står i centrum.

Tillsammans med musikerna Wille Alin, Anton Toorell och David Lagergren skapar Linnea en levande konsert där publiken får vara delaktig både genom att delta i låtval före konserten och spontant under själva framträdandet.

Föreställningen är en hyllning till det brustna hjärtat och bjuder in till en känslomässig resa i sann Linnea Henriksson-anda.

Längd: 1 timme 30 minuter, ingen paus – Köp biljetter här

Om Linnea Henriksson
Linnea Henriksson, född och uppvuxen i Halmstad, har en bakgrund i musiken som sträcker sig tillbaka till barndomen. Hon stod redan som barn på scenen och deltog i tävlingar som Småstjärnorna. Efter att ha gått på Sturegymnasiet i Halmstad och studerat musik vid det estetiska programmet fortsatte hon sin musikaliska utbildning på S:t Sigfrids folkhögskola och Skurups folkhögskola.

Under sin tid på Skurups folkhögskola bildade Henriksson bandet Prylf och gav 2010 ut debutalbumet ”Kind of Green”. Samma år deltog hon även i Idol 2010 och fick en fjärdeplats i tävlingen. Året därpå, 2011, debuterade hon som soloartist med singeln ”Väldigt kär/Obegripligt ensam”, följt av albumet ”Till mina älskade och älskare” 2012. Sedan dess har hon fortsatt att skapa musik som berört och engagerat en bred publik.

Henrikssons musikaliska karriär har kännetecknats av flera framgångsrika album och samarbeten. Med låtar som ”Säga mig”, ”Sms” och ”White” har hon etablerat sig som en av Sveriges mest framstående sångare och låtskrivare. Utöver sina egna utgivningar har hon även medverkat på album av andra artister, såsom Avicii, Petra Marklund och Petter.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!