Mångfaldens hjältar: Får – En dag för att hylla biologisk mångfald

Nynäs slott i Tystberga bjuder den 20 Maj 2023 in till en dag för att hylla biologisk mångfald. Strålkastarljuset riktas mot några av våra allra bästa naturvårdare – fåren.

Märta och Ulla, två fyrbenta hjältar, arbetar flitigt i hagarna tillsammans med sin flock för att hålla landskapet öppet och bevara den biologiska mångfalden i marken. Under dagen får du möjlighet att träffa både Märta och Ulla och lära dig mer om deras viktiga arbete.

I en spännande vallhundsuppvisning intill den stora parkeringen kl. 11.00 och 13.00 får du se hur bonden använder en vallhund för att valla fårflocken. Dessutom har du chansen att bli en mångfaldens hjälte genom att skapa din egen fröbomb, som bidrar till ökad biologisk mångfald.

Besök också Gårdsbutiken, där du kan köpa våra egna fårskinn, och Restaurang Nynäs, där du kan smaka på lamm från gården. Om du är intresserad av historien kan du utforska utställningen ”Barnen på Nynäs” och lära dig mer om godsets förflutna.

Dagen äger rum kl. 11-16, och både utställningarna, Restaurang Nynäs och Gårdsbutiken är öppna under hela evenemanget. Varmt välkommen till Nynäs slott i Tystberga, Nyköping för att uppleva en dag fylld med mångfaldens hjältar och hylla den biologiska mångfalden.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG