Hem 5 Bloggen 5 Mångfaldens hjältar: Får – En dag för att hylla biologisk mångfald

Annons

Mångfaldens hjältar: Får – En dag för att hylla biologisk mångfald

maj 18, 2023 | Bloggen

Nynäs slott i Tystberga bjuder den 20 Maj 2023 in till en dag för att hylla biologisk mångfald. Strålkastarljuset riktas mot några av våra allra bästa naturvårdare – fåren.

Märta och Ulla, två fyrbenta hjältar, arbetar flitigt i hagarna tillsammans med sin flock för att hålla landskapet öppet och bevara den biologiska mångfalden i marken. Under dagen får du möjlighet att träffa både Märta och Ulla och lära dig mer om deras viktiga arbete.

I en spännande vallhundsuppvisning intill den stora parkeringen kl. 11.00 och 13.00 får du se hur bonden använder en vallhund för att valla fårflocken. Dessutom har du chansen att bli en mångfaldens hjälte genom att skapa din egen fröbomb, som bidrar till ökad biologisk mångfald.

Besök också Gårdsbutiken, där du kan köpa våra egna fårskinn, och Restaurang Nynäs, där du kan smaka på lamm från gården. Om du är intresserad av historien kan du utforska utställningen ”Barnen på Nynäs” och lära dig mer om godsets förflutna.

Dagen äger rum kl. 11-16, och både utställningarna, Restaurang Nynäs och Gårdsbutiken är öppna under hela evenemanget. Varmt välkommen till Nynäs slott i Tystberga, Nyköping för att uppleva en dag fylld med mångfaldens hjältar och hylla den biologiska mångfalden.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Franska Trion – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev den unika och intensiva musiken från Franska Trion på Fåfängans Trädgårdscafé den 25 juli. Bandets liveframträdanden är en resa från våldsam intensitet till mjuka viskningar. Missa inte detta kultförklarade band, köp din biljett nu!

David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev en intim och stämningsfull konsert med David Urwitz på Fåfängans Trädgårdscafé den 20 juli. Med sina vemodiga men hoppfulla låtar bjuder David på en kväll fylld av musik och berättelser. Köp din biljett nu!

MARKOOLIO – Live på Tovastugan

Markoolio återvänder till Tovastugan den 20 juli 2024 för en galen och energifylld konsert. Upplev allsång och humor under en oförglömlig kväll i Nyköping. Säkra din biljett idag!

ORUP – Live på Tovastugan

Upplev en unik och personlig konsert med Orup i Tovastugans trädgård den 13 juli. En kväll full av musik, anekdoter och närhet under en bar sommarhimmel.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!