Hem 5 Bloggen 5 Mångfaldens hjältar: Får – En dag för att hylla biologisk mångfald

Mångfaldens hjältar: Får – En dag för att hylla biologisk mångfald

maj 18, 2023 | Bloggen

Nynäs slott i Tystberga bjuder den 20 Maj 2023 in till en dag för att hylla biologisk mångfald. Strålkastarljuset riktas mot några av våra allra bästa naturvårdare – fåren.

Märta och Ulla, två fyrbenta hjältar, arbetar flitigt i hagarna tillsammans med sin flock för att hålla landskapet öppet och bevara den biologiska mångfalden i marken. Under dagen får du möjlighet att träffa både Märta och Ulla och lära dig mer om deras viktiga arbete.

I en spännande vallhundsuppvisning intill den stora parkeringen kl. 11.00 och 13.00 får du se hur bonden använder en vallhund för att valla fårflocken. Dessutom har du chansen att bli en mångfaldens hjälte genom att skapa din egen fröbomb, som bidrar till ökad biologisk mångfald.

Besök också Gårdsbutiken, där du kan köpa våra egna fårskinn, och Restaurang Nynäs, där du kan smaka på lamm från gården. Om du är intresserad av historien kan du utforska utställningen ”Barnen på Nynäs” och lära dig mer om godsets förflutna.

Dagen äger rum kl. 11-16, och både utställningarna, Restaurang Nynäs och Gårdsbutiken är öppna under hela evenemanget. Varmt välkommen till Nynäs slott i Tystberga, Nyköping för att uppleva en dag fylld med mångfaldens hjältar och hylla den biologiska mångfalden.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!