Hem 5 Bloggen 5 Mat och Folkfest i Hamnen – Försommarfest i Nyköping

Annons

Mat och Folkfest i Hamnen – Försommarfest i Nyköping

maj 21, 2023 | Bloggen

Den 3:e Juni bjuds Nyköpingsbor in att fira försommaren i härliga Nyköpings hamn! På evenemanget, arrangerat av Nyköpings Arenor i samarbete med flera lokala nyköpingsföretag, kommer det att finnas något för alla, oavsett ålder eller intresse.

För de matälskande besökarna väntar en matfestival med lokala smaker. Matbodarna på hamnplanen serverar mellan klockan 14.00 – 17.00 läckra smakportioner och du kan köpa matbiljetter för att prova tre olika rätter till priset av 120 kronor. Det blir en festmåltid för smaklökarna!

En av höjdpunkterna under försommarfesten är den magiska cirkusshowen med Magic Thor och Miss Monette. Klockan 12.00 och 14.00 bjuder de på en underhållande och fängslande föreställning med magi, jonglering och humor som charmar publiken. Efter showen kan du också besöka cirkusskolan kl. 15.00 och lära dig magiska tricks och mycket mer!

Musikälskare kommer inte bli besvikna heller, då det omtyckta bandet Sisters of Soul står för livemusiken under matfestivalen. De kommer att programleda och underhålla publiken med sina fantastiska röster och energi.

För de äventyrliga finns möjligheten att prova på fiske med Sportfiskarna, mellan kl. 11.00 och 14.00 kan du prova fiskelyckan med metspön. All utrustning, inklusive bete, finns på plats, och ingen föranmälan eller fiskekort krävs.

Försommarfesten är också barnens fest med massor av roliga aktiviteter. Barnen kan få ansiktsmålning mellan kl. 13.00 -17.00 och delta i gymnastik- och cirkusskolan från kl. 13.00. Det blir en dag fylld av lek och skoj för de yngsta.

Ungdomar kommer inte heller bli besvikna, då Ung Kraft skapar det perfekta ungdomshänget vid skate- och graffittiparken med en massa roliga saker att göra.

Slutligen kan du besöka hantverksmarknaden och upptäcka fina hantverk som du kan beundra och köpa.

Kom och njut av en fantastisk dag tillsammans.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!