Hem 5 Bloggen 5 Nyckelteatern presenterar Snövit: En Magisk Föreställning i Nyköping

Annons

Nyckelteatern presenterar Snövit: En Magisk Föreställning i Nyköping

maj 28, 2024 | Bloggen

Nyckelteatern presenterar Snövit bjuder in till en magisk upplevelse med sin uppsättning av Snövit. Föreställningen äger rum i Gamla Auktionskammaren på Behmbrogatan 16 i Nyköping. Föreställningstiderna är fredagen den 31 maj kl. 19.00, lördagen den 1 juni kl. 12.00 och 19.00 samt söndagen den 2 juni kl. 14.00. Biljetterna kan köpas här.

Ideell Förening med ett Värdefullt Syfte

Nyckelteatern är en ideell förening som erbjuder personer med funktionsnedsättning möjligheten att spela teater och musikal inför publik. Föreningen har sedan starten haft stor framgång, med varje uppsättning som lockar omkring 1000 besökare. Nyckelteatern sätter upp en ny pjäs varje år och har genom åren framfört kreativa och unika uppsättningar som ”Ovan molnen”, ”Bäst Love Story”, ”Hotel Blue Hawaii”, ”Lille Prinsen”, ”Bröderna Lejonhjärta”, ”Palett av färger”, ”Familjen Addams: En helt vanlig familj” och ”Hör du min röst”.

En Historia av Engagemang och Kreativitet

Nyckelteatern föddes mellan 2002-2004 då Nyköping deltog i projektet Över gränserna, initierat av Glada Hudik Teatern och finansierat av statens kulturråd. Under ledning av Marie-Louise Lorentzon och med stöd från Handikappomsorgen i Nyköping började teaterövningarna en dag i veckan på Tessinskolan. När kommunen avslutade verksamheten efter några år, fortsatte Nyckelteatern som en ideell förening och övergick till kvällsverksamhet.

Idag repeterar teatern i Teater Sörmlands lokaler på Behmbrogatan 16. Gruppen består för närvarande av 10 skådespelare och 3 ledare. Teaterledarna Anette Cadiz och Rebecka Berlitz, tillsammans med musikansvarige Anders Ericson, leder gruppen med passion och engagemang.

Köp Biljett och Upplev Snövit

Missade inte chansen att se Nyckelteaterns fantastiska tolkning av Snövit. Föreställningarna i Gamla Auktionskammaren är en upplevelse för hela familjen.

Föreställningstider:

  • Fredag 31/5 kl. 19.00
  • Lördag 1/6 kl. 12.00 och 19.00
  • Söndag 2/6 kl. 14.00

Mer information om Nyckelteatern hittar ni på deras hemsida

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!