Hem 5 Bloggen 5 Nyköping Erbjuder Mark på med Potential för Hållbar Tillväxt på Arnö Östra

Annons

Nyköping Erbjuder Mark på med Potential för Hållbar Tillväxt på Arnö Östra

nov 25, 2023 | Bloggen, Företagsinformation

Nyköpings kommun tar steg mot en grön omställning genom att främja företagande med fokus på hållbarhet. Det andra steget av Arnö Östra utvecklingen är nu igång, med cirka 70,000 kvadratmeter mark tillgänglig för försäljning. Marken är avsedd för lätt industri, och målet är att skapa en gynnsam miljö för företag som strävar efter hållbarhet och innovation.

Läget är fördelaktigt med utmärkt infrastruktur och en tydlig vision för områdets fortsatta utveckling. Kristoffer Forselius, projektledare för Mark och Exploatering, poängterar områdets potential för företag att växa hållbart.

Arnö har redan företag med starkt fokus på gröna initiativ och hållbarhet. Dessa företag, med sina framstående produktionsförutsättningar och innovativa materialutveckling, utgör en inspirerande plattform för nya företag.

Sofia Rydingsvärd, näringslivschef på Näringslivsenheten, ser fram emot fler företag, särskilt inom tillverkningsindustrin, för att ytterligare stärka kompetensen och teknikutvecklingen i Nyköping.

Unikt strategiskt läge med god infrastruktur:

  • E4 Stockholm: 60 minuter
  • Stockholm Skavsta flygplats: 15 minuter
  • Motorväg E4: 5 minuter
  • Djuphamn och godsbana: 7 minuter

Företagare i Nyköping får tillgång till en mångsidig näringslivsmiljö med nära kontaktvägar och relationer. Den pågående utbyggnaden av snabbtågsförbindelsen Ostlänken och planerna för Nyköpings nya resecentrum stärker kommunens position för tillväxt och ökad rörlighet.

För mer information:

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!