Hem 5 Bloggen 5 Påskkultur på Sörmlands Museum: Från Historia till Hantverk

Annons

Påskkultur på Sörmlands Museum: Från Historia till Hantverk

mar 24, 2024 | Bloggen

Under påskveckorna vankas det påskkultur på Sörmlands Museum för både vuxna och barn. Med en agenda som sträcker sig från insiktsfulla visningar till kreativa verkstäder, erbjuder museet en unik chans att både lära och skapa.

Den 27 mars, kan besökare gå ”Bakom kulisserna i museets samlingar”, en specialvisning där museets egen Linnéa Sverkersson delar med sig av museets innersta hemligheter. Efteråt är det dags för stickcafé, där besökare kan njuta av gemenskap och handarbete.

För de yngre besökarna bjuder museet in till en magisk sagostund, där historier om både vanliga och ovanliga föremål kommer till liv. Dessa sagostunder äger rum på eftermiddagarna och är anpassade för barn från fem år.

Kulturkvällen den 27 mars är en fest för alla sinnen. Här får besökarna uppleva allt från konstskatter och guidade visningar, till författarsamtal och en konsert med den uppskattade artisten Anna Järvinen. Den som är intresserad av slöjd får inte missa crafterwork där man kan tälja under ledning av erfarna hantverkare.

För familjer öppnar ”Familjeverkstad på påsklovet” sina dörrar med temat ”Äntligen vår”. Här kan barn och vuxna skapa tillsammans, och de alster som skapas erbjuds en plats i sommarens och höstens ”Ung Slöjdsalong”.

Sörmlands Museum visar att kultur är levande och tillgänglig för alla åldrar. Med aktiviteter som sträcker sig från det förflutnas visdom till nutidens kreativitet, är museet en påskdestination att minnas.

Mer information om aktiviteterna och hur du bokar plats för dessa kan hittas på museets officiella hemsida.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!