Hem 5 Bloggen 5 Upptäck Historiens Hemligheter: Guidade Visningar och Stickcafé på Sörmlands Museum

Annons

Upptäck Historiens Hemligheter: Guidade Visningar och Stickcafé på Sörmlands Museum

okt 19, 2023 | Bloggen

Sörmlands Museum väntar som vanligt en mängd aktiviteter och historiska upplevelser. Den 25 oktober bjuds det in till en guidad visning av utställningen ”Näver – det beresta materialet”. Utforska de traditionella och samtida skapelserna i näver från Sverige, Finland, Ryssland och andra länder som Estland, Ukraina och Tyskland. En resa genom olika kulturer och konstnärliga uttryck väntar.

För de kreativa själarna anordnas även det populära Stickcafét den 21 oktober. Ta med ditt handarbete och var med i gemenskapen där det delas tips, inspiration och en pratstund.

För den som är intresserad av Nyköpings historia erbjuds det guidade visningar i Kungstornet på Nyköpingshus. Utforska dramatiken från 1500-talets alkemister till pampiga slott och dramatiska händelser. Visningarna tar dig med på en resa genom tid och rum, där varje hörn bär på historiens hemligheter.

Verksamheten är kostnadsfri och öppen för alla. För att säkra din plats på visningarna rekommendes det att du förbokar via www.sormlandsmuseum.se.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!