Upptäck Musikfesten Scensommarkväll i Nyköping

Låt oss introducera dig till den spektakulära musikfesten du inte får missa – Scensommarkväll i Nyköping! Under två härliga kvällar den 4-5 augusti bjuder evenemanget in till en oemotståndlig mix av folkmusik, världsmusik och klassiska toner på Träffens utomhusscen.

Precis som förra året kommer Scensommarkväll att erbjuda spännande musikaliska möten och oväntade tongångar som kommer att kittla dina sinnen. Låt oss ta dig med på en resa genom olika musikstilar och uppleva fantastiska artister på scenen.

Den första kvällen, fredagen den 4 augusti, kommer du att förföras av de fantastiska artisterna Ida Elina, Sirocco och Langendorf United. Från popkantele-divan från Finland till judiska musiktraditioner och genreöverskridande jazz, kommer du att uppleva en musikalisk resa som tar dig genom olika tidsepoker och kulturer.

På lördagen den 5 augusti är det dags för ännu mer underhållning. För barn från cirka 5 år kommer Frispel att bjuda på medeltidsmusik och suggestiva toner från Norden i en fartfylld föreställning. På kvällen kommer du att njuta av Hazletts drömliknande singer-songwriter-låtar och Det blev handgemängs energifyllda framträdande.

Det bästa av allt är att detta evenemang är helt gratis! Du behöver bara dyka upp och njuta av den fantastiska musiken. Dessutom kommer det att finnas försäljning av enklare mat och dryck på plats, så du kan ta dig en paus och njuta av läckerheter under kvällens framträdanden.

Scensommarkväll arrangeras av Nyköpings Arenor och Scenkonst Sörmland varje år i mitten av augusti. Det är en perfekt möjlighet att uppleva musikalisk mångfald och njuta av sommarkvällar fyllda med fantastisk musik.

Låt dig svepas iväg av de fantastiska musikaliska mötena under Scensommarkväll i Nyköping och skapa minnen som kommer att vara med dig länge. Missa inte denna spektakulära musikfest för musikälskare i Nyköping!

Sirocco

Låt dig förföras av Sirocco, en känslofylld och vacker resa i tid och rum där fyra musiker skapar magi tillsammans. Deras musik för med sig judiska musiktraditioner på flera språk och fusionerar dem med sydamerikansk folkmusik och flamenco. Sirocco skapar dramatiska och djupt känslosamma melodier som strålande skickligt framförs. Det är en upplevelse som tar dig på en musikalisk resa genom ladino, jiddisch, hebreiska och arabiska.

Hazlett

Hazlett är en australiensisk singer-songwriter med bas i Stockholm. Hans musik kombinerar innerliga vokallinjer med melodik och avslappnad gitarrspel. Resultatet är drömliknande låtar som andas liv och inspiration. Hazlett berör ämnen som hopp, besvikelse, acceptans och ångesten av separation. Med sina berättelser om livets resor fångar han publiken och tar dem med på en känslomässig resa. Hazletts låtar är en blandning av skandinavisk själ och influenser från olika musikaliska traditioner.

Langendorf United

Langendorf United skapar en organisk sväng som omfamnar många genrer. Bandet blir till en enda vibrerande kropp där saxofonisten och kompositören Lina Langendorf leder vägen. Med sin lyhördhet för olika musiktraditioner skapar hon ett eget uttryck som har hyllats av framstående artister. Langendorf United erbjuder en fusion av ethiojazz, maliblues, gospel, afrobeat och melankoliska melodier. Deras musik andas både skandinavisk själ och influenser från mandinkatraditionen, och de levererar omisskänliga basgångar som driver musiken framåt.

Frispel

Frispel är en musikgrupp som har spelat mer än tusen konserter för barn och unga sedan starten. Deras föreställningar kombinerar fartfylld medeltidsmusik med suggestiva toner från Norden. Genom berättarskrönor och fakta från medeltiden tar de unga lyssnarna på en spännande resa in i musikens och instrumentens värld. Frispel spelar på närmare 40 olika instrument, inklusive flöjter från hela världen, slagverk, didgeridoo och mungiga. Det är en underhållande och lärorik upplevelse för hela familjen, och konserten är lämplig för barn från cirka 5 år och uppåt.

Ida Elina

Ida Elina är en internationellt turnerande artist och prisbelönt kantelespelare. Hon är känd som en YouTube-fenomen, singer-songwriter och popkantele-diva. Under sin klassiska musikutbildning utforskade Ida Elina en helt egen spelstil inspirerad av slap-guitar-musiker. Hennes spel har revolutionerat förståelsen av vad som är kantelemusik enligt

Besök Nyköpingsguiden för mer information

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG