Valborg i Nyköping – en av vårens höjdpunkter

Valborgsfirandet är en av vårens höjdpunkter och en tradition som har funnits i Sverige sedan urminnes tider. Ursprungligen var det en högtid för att välkomna våren och skrämma bort onda andar, och firandet har sedan utvecklats till en festlig tillställning med brasa och sång.

I Nyköping finns det många alternativ för att fira valborg, från att besöka Tovastugan och Vallarna till att delta i firandet på Nynäs Slott. Eller så kan man uppleva ett traditionellt valborgsfirande på en av stadens vackraste platser, Fåfängan.

Den 30 april bjuder Fåfängan in till en ordentlig valborgsfest med brasa, musik och aktiviteter för både stora och små. Dagen inleds med att caféet öppnar kl. 15.00 och aktiviteterna drar igång kl. 17.00. Här kan du bland annat snurra chokladhjulet, grilla korv och gå tipspromenad i labyrinten.

Kl. 18.00 inleds scenprogrammet med presentation av sommarens kulturprogram, följt av en konsert med Simon Stålspets Trio. Kl. 19.00 sjunger Fåfängans vårkör in våren och tändningen av brasan tar vid. Under kvällen underhåller husbandet Tistel medan elden falnar.

Men det finns också andra alternativ för att fira valborg runt om i Nyköping. I Nävekvarns Folkets Park anordnas exempelvis en fest med musik och underhållning för hela familjen, medan det på Sävö erbjuds en traditionell valborgsmässa med sång och musik. På Nyköpingshus tänds det också en brasa och på Runtuna firas valborgsmässofirandet med en traditionsenlig eld och musik.

Så oavsett om du väljer att fira valborg på Fåfängan eller någon annanstans i Nyköping, så lovar vi en härlig stämning och en minnesvärd kväll. Glöm inte att ta med dig vänner och familj för att fira våren tillsammans!

Mer information om de olika alternativen finns på Nyköpingsguiden

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG