Hem 5 Företagsinformation 5 Ekodistrikt Sörmland: Framtidens Matsystem

Annons

Ekodistrikt Sörmland: Framtidens Matsystem

jan 29, 2024 | Företagsinformation

Nyköpings Teater förvandlas till en hubb för innovation och hållbarhet den 9 februari 2024, då den välkomnar Ekodistrikt Sörmlands seminarium. Denna träff, som varar mellan kl. 09:00 och 13:30, fokuserar på ”Ekodistrikt – en strategi för förverkligande av framtidens matsystem i landskapet Sörmland.”

Seminariet, arrangerat av BERAS International i samarbete med MatLust, Södertälje kommun, och Näringsliv och platsutveckling, Nyköpings kommun, är en del av projektet KISMET Sustainable Food Environments och delfinansieras av EU:s Interreg Baltic Sea Region Programme. Det syftar till att ge insikter i hur ekodistrikt kan bidra till kommunernas utveckling och hur kommuner kan spela en aktiv roll i ekodistriktens framväxt.

Deltagare kommer att få delta i föreläsningar och workshops som belyser möjligheterna med Ekodistrikt Sörmland, med fokus på kommunal livsmedelsförsörjning, lokal mat i offentliga kök, och hållbara, lokala mejeriprodukter. Talare inkluderar experter som Sofi Gerber och Jostein Hertwig från BERAS International, Helena Nordlund från MatLust, och Jenny Gullstrand, projektledare för Sörmlands matkluster.

Workshops kommer att erbjuda praktiska diskussioner kring hur Ekodistrikt Sörmland kan stödja kommunernas hållbarhetsarbete, med ämnen som livsmedelsförsörjning, lokal upphandling och skapandet av infrastruktur för hållbar mat.

Seminariet avslutas med en gemensam lunch på restaurang Tennishallen.

Fler detaljer på ekodistrikt.se

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!