Lokalt stödpaket till företag i Nyköpings kommun

mar 28, 2020 | Bloggen, Tips

Häromdagen införde Nyköpings kommun ett första stödpaket till företag här i kommunen. Anledningen är naturligtvis denhårt pressade situationen vi upplever i samband med Coronapandemin.

Åtgärderna som gäller från och med 2020-03-23 är följande:

  • Anstånd med fakturor utställda av kommunen. I första hand i tre månader, därefter kan en avbetalningsplan göras.
  • Anstånd med hyran för de företag som hyr lokal av Nyköpings kommun. Anstånd ges i första hand i tre månader, därefter kan en avbetalningsplan göras.
  • Uteserveringar underlättas – Avgift slopas helt för uteserveringar fram till augusti.
  • Snabb hantering av ansökningar till uteserveringar. Även nu innan ordinarie säsong påbörjas är det möjligt att ansöka. Kommunen kommer att vara generösa med tillstånd, även för butiker som till exempel önskar bedriva försäljning utanför sin lokal.
  • Avbokningsavgifter slopas för företag som arrangerar evenemang i Nyköpings Arenors lokaler, oavsett när avbokningen sker.
  • Utbetalning från kommunen till leverantörer påskyndas så att företagen inte behöver ligga ute med pengarna.
  • Rådgivning i stället för inspektioner. Nyköpings kommun pausar inspektioner inom vissa tillsynsområden. Inspektioner som är viktiga med anledning av pågående virusutbrott eller i syfte att skydda människors liv och hälsa i övrigt genomförs. Tillsynsenheterna fokuserar även på rådgivning till företag som behöver ställa om verksamheten med anledning av läget – till exempel en restaurang som vill börja med utkörning av mat eller ett kafé som vill ha take away-försäljning på torget.
  • Investeringar och övriga arbeten – Nyköpings kommun ser över planerade investeringar och till exempel underhåll för att om möjligt tidigarelägga investeringar som skulle innebära jobb för näringslivet.
  • Hyra in personal – Nyköpings kommun undersöker möjligheterna att med kort framförhållning kunna hyra in personal från näringslivet för att dels täcka upp för stor sjukfrånvaro i kommunens verksamheter, dels för att utföra underhållsarbete eller tjänster som inte hinns med på grund av det pressade läget.

Rådgivning och stöd till Nyköpings företagare
Söker du som företagare ytterligare information, råd eller stöd kan du få detta via telefon. Kommunen har upprättat ett särskilt företagsstöd tillsammans med andra organisationer och experter där all rådgivning är kostnadsfri för företagaren. Hela nätverket av företagsstöd nås via Näringslivsenhetens ”En väg in”0155-24 81 50.

Nyköping kommuns eget meddelande finner ni här
https://nykoping.se/arkiv/nyheter/nykopings-kommun-stottar-naringslivet

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Välkommen till Galleri Sjöhästen

Ny utställning med vernissage på lördag 23 september och söndag 24 september kl 11-15.Stefan MÅS Persson på plats.

Upptäck Nyköpings Rika Mat- och Dryckesutbud med Hej Nyköping

Utforska det varierade utbudet av mat och dryck från Nyköpings lokala företag. Upptäck nya smaker och restauranger med hjälp av Hej Nyköpings företagskatalog.

Blandade aktiviteter i Nyköping i Augusti

Upptäck spännande evenemang i Nyköping! Skördefest, standup-show, hockey, löpning och sommarworkshops i dans ger dig möjlighet att njuta av en mångsidig vecka fylld med underhållning och kreativitet.

Njut av Musik, Underhållning och Mat på Park till Park 2023!

Upplev en festlig stadsfest med Park till Park i Nyköping den 18-19 augusti. Musik, mat och spännande evenemang för hela familjen!

Standup i Nyköping: En Helkväll med Sofia Nordin, Birgita Klepke och Josefin Sonck!

Upplev en oförglömlig kväll fylld med skratt och skarpa iakttagelser när komikerna Sofia Nordin, Birgita Klepke och Josefin Sonck intar scenen i Nyköping.

Vecka 32-33: Dansworkshops i Nyköping – Hiphop, Dancehall och Afro!

Upptäck spännande dansworkshops i Nyköping i vecka 32 och 33. Prova Streetdance, Hiphop, Dancehall och Afro med erfarna instruktörer. Inga förkunskaper krävs.

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG