Firande av Biologiska mångfaldens dag – Utforska naturens skatter i Nyköping

Som Nyköpingsbo har du möjlighet att fira Internationella FN-dagen för Biologiska mångfald tillsammans med Naturum Stendörren. 21 Maj äger firandet rum, och det blir en fantastisk chans att lära sig mer om djur och växter som berikar vår natur, samt att förstå hoten de står inför och hur vi kan bidra till att gynna artrikedomen.

Först erbjuds en guidad tur kl. 11.30 i det vackra odlingslandskapet. Du kommer att få lära dig om olika arter som är knutna till betesmarker och ängar, och upptäcka deras värdefulla roll för den biologiska mångfalden.

Kl. 13.00 kommer det att finnas en guidning i Artriket, där du får lära dig mer om hotade arter och hur du kan göra din trädgård till en fristad för mångfalden. Det blir en givande möjlighet att få konkreta tips och idéer om hur du kan bidra till att bevara och gynna den biologiska mångfalden i ditt eget närområde.

För de som är nyfikna på livet under ytan erbjuds möjligheten att dyka ner under ytan och håva upp spännande fynd kl. 11.15 och kl. 14.30.

Ta chansen att utforska den rika biologiska mångfalden som vår stad har att erbjuda och lära dig hur du kan vara en del av bevarandet och gynna artrikedomen.

Mer information på arrangörens hemsida http://www.naturumstendorren.se/

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG