Hem 5 Bloggen 5 Musikalisk Hyllning: ”Den Svenska Sångboken” på Culturum

Annons

Musikalisk Hyllning: ”Den Svenska Sångboken” på Culturum

mar 4, 2024 | Bloggen

Nyköping står inför en musikalisk festkväll av sällan skådat slag. ”Den Svenska Sångboken”, en hyllning till det svenska musikaliska arvet, är här för att förgylla kvällen på Culturum den 10 Mars från 18:00 till 21:00.

Denna hyllningsshow är resultatet av ett fördjupat samarbete mellan de folkkära artisterna Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding. De har tidigare upplevt enorm framgång med sin ”Thank you for the music”-turné och tar nu konceptet ett steg längre med denna turné.

Föreställningen är en hyllning till svenska musiklegender som Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk och många fler. Men det stannar inte där – även moderna svenska artister som Mando Diao, Veronica Maggio och Håkan Hellström kommer att uppmärksammas. Denna kväll lovar en rik blandning av nostalgi och nutida musik.

Publiken kan förvänta sig fantastiska tolkningar och framträdanden av Kalle Moraeus, Johan Boding och Gunilla Backman, backade av en ensemble bestående av några av landets finaste musiker. Med Mikael ”Nord” Andersson som både sjunger och spelar gitarr, och under kapellmästare Johan Granströms ledning, är en extraordinär musikupplevelse garanterad.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!