Hem 5 Bloggen 5 Musikalisk Hyllning: ”Den Svenska Sångboken” på Culturum

Annons

Musikalisk Hyllning: ”Den Svenska Sångboken” på Culturum

mar 4, 2024 | Bloggen

Nyköping står inför en musikalisk festkväll av sällan skådat slag. ”Den Svenska Sångboken”, en hyllning till det svenska musikaliska arvet, är här för att förgylla kvällen på Culturum den 10 Mars från 18:00 till 21:00.

Denna hyllningsshow är resultatet av ett fördjupat samarbete mellan de folkkära artisterna Kalle Moraeus, Gunilla Backman och Johan Boding. De har tidigare upplevt enorm framgång med sin ”Thank you for the music”-turné och tar nu konceptet ett steg längre med denna turné.

Föreställningen är en hyllning till svenska musiklegender som Bellman, Evert Taube, Lasse Berghagen, Cornelis Vreeswijk och många fler. Men det stannar inte där – även moderna svenska artister som Mando Diao, Veronica Maggio och Håkan Hellström kommer att uppmärksammas. Denna kväll lovar en rik blandning av nostalgi och nutida musik.

Publiken kan förvänta sig fantastiska tolkningar och framträdanden av Kalle Moraeus, Johan Boding och Gunilla Backman, backade av en ensemble bestående av några av landets finaste musiker. Med Mikael ”Nord” Andersson som både sjunger och spelar gitarr, och under kapellmästare Johan Granströms ledning, är en extraordinär musikupplevelse garanterad.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Franska Trion – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev den unika och intensiva musiken från Franska Trion på Fåfängans Trädgårdscafé den 25 juli. Bandets liveframträdanden är en resa från våldsam intensitet till mjuka viskningar. Missa inte detta kultförklarade band, köp din biljett nu!

David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev en intim och stämningsfull konsert med David Urwitz på Fåfängans Trädgårdscafé den 20 juli. Med sina vemodiga men hoppfulla låtar bjuder David på en kväll fylld av musik och berättelser. Köp din biljett nu!

MARKOOLIO – Live på Tovastugan

Markoolio återvänder till Tovastugan den 20 juli 2024 för en galen och energifylld konsert. Upplev allsång och humor under en oförglömlig kväll i Nyköping. Säkra din biljett idag!

ORUP – Live på Tovastugan

Upplev en unik och personlig konsert med Orup i Tovastugans trädgård den 13 juli. En kväll full av musik, anekdoter och närhet under en bar sommarhimmel.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!