Nyköpings Gästabud 2023: En storslagen teatersommar på Nyköpingshus

Teater Sörmland välkomnar sommaren med ett spektakulärt evenemang för hela familjen – Nyköpings Gästabud 2023. I en unik teaterupplevelse på Nyköpingshus får publiken ta del av två olika pjäser, Håtunaleken och Nyköpings Gästabud, som tillsammans berättar en spännande familjesaga från 1300-talets Sverige.

Håtunaleken är upptakten till den dramatiska familjefejden som når sin kulmen i Nyköpings Gästabud. Genom nyskriven musik av folkmusikern Anders Peev och medeltida instrument, kraftfulla dansnummer och intensivt skådespeleri skapas en atmosfär som tar oss tillbaka till svensk medeltidshistoria.

Föreställningarna är fristående, vilket innebär att man kan njuta av en av dem separat. Men för dem som väljer att se båda pjäserna, erbjuds en helt unik upplevelse då de olika perspektiven ger en ny dimension till den laddade berättelsen. Rollerna mellan offer och förövare suddas ut i denna berättelse om maktstrider, förräderi och passion i 1300-talets samhällselit.

Teater Sörmland har skapat en enastående produktion som bjuder in både lokalbefolkningen och besökare till en spännande teaterupplevelse. Nyköpings Gästabud 2023 är en möjlighet att fördjupa sig i historiska händelser och samtidigt njuta av professionellt skådespeleri, musik och dans.

Köp biljetter via Tickster

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG