Hem 5 Bloggen 5 Nyköpings Gästabud 2023: En storslagen teatersommar på Nyköpingshus

Annons

Nyköpings Gästabud 2023: En storslagen teatersommar på Nyköpingshus

jun 2, 2023 | Bloggen

Teater Sörmland välkomnar sommaren med ett spektakulärt evenemang för hela familjen – Nyköpings Gästabud 2023. I en unik teaterupplevelse på Nyköpingshus får publiken ta del av två olika pjäser, Håtunaleken och Nyköpings Gästabud, som tillsammans berättar en spännande familjesaga från 1300-talets Sverige.

Håtunaleken är upptakten till den dramatiska familjefejden som når sin kulmen i Nyköpings Gästabud. Genom nyskriven musik av folkmusikern Anders Peev och medeltida instrument, kraftfulla dansnummer och intensivt skådespeleri skapas en atmosfär som tar oss tillbaka till svensk medeltidshistoria.

Föreställningarna är fristående, vilket innebär att man kan njuta av en av dem separat. Men för dem som väljer att se båda pjäserna, erbjuds en helt unik upplevelse då de olika perspektiven ger en ny dimension till den laddade berättelsen. Rollerna mellan offer och förövare suddas ut i denna berättelse om maktstrider, förräderi och passion i 1300-talets samhällselit.

Teater Sörmland har skapat en enastående produktion som bjuder in både lokalbefolkningen och besökare till en spännande teaterupplevelse. Nyköpings Gästabud 2023 är en möjlighet att fördjupa sig i historiska händelser och samtidigt njuta av professionellt skådespeleri, musik och dans.

Köp biljetter via Tickster

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!