Hem 5 Bloggen 5 Nyköpings Kulturnatt 2024: En Kväll av Kultur och Gemenskap

Annons

Nyköpings Kulturnatt 2024: En Kväll av Kultur och Gemenskap

maj 29, 2024 | Bloggen

Den 31 maj är det dags för Nyköpings Kulturnatt 2024, en eftermiddag och kväll fylld av kulturaktiviteter i centrala Nyköping. Med öppna hus på många platser, livemusik, workshops och konstutställningar finns det något för alla. Upplev en mångfald av aktiviteter och njut av god mat och dryck på olika ställen i staden.

För att göra det lättare att navigera är Kulturnatten indelad i tre färgkodade områden:

  • Orangea området: Sträcker sig från Stora torget till Culturum.
  • Gröna området: Vid Stadsvakten och Bryggeriet.
  • Gula området: Från Nyköpings Brewing ner till hamnen.

Orangea området

På Stora torget kan du mellan 15.00 och 20.00 besöka Galleri Sjöhästens ”Colors of Summer”, en sommarsalong med över 20 konstnärer. Kumlins café erbjuder specialmenyer hela dagen och Devido Truck serverar hamburgare fram till 22.00. Missa inte hattworkshopen för barn som avslutas med en hattparad kl. 17.30.

Gröna området

Vid Stadsvakten hålls en mängd aktiviteter. Besök Håkan Groops konstutställning eller delta i en stadsvandring om Nyköpings bryggeridirektörer. På Bryggeriets kulturcentrum kan du njuta av livemusik från 18.00 till midnatt och delta i workshops som fönsterrenovering och slöjdande.

Gula området

Nyköpings Brewing erbjuder en ”Kulturbricka” med smakprover av deras öl. Vid Nyköpingshus kan du avnjuta ostron och bubbel från Champangeria och lyssna på livemusik med William Båth & bandet. På Tovastugan bjuder Emil Assergård på en konsert kl. 21.00.

För mer detaljerad information och uppdateringar om evenemanget, besök Nyköpingsguiden.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!