Hem 5 Bloggen 5 Rockabilly Weekend i Nävekvarn: En Helg Full av Rock’n’Roll

Annons

Rockabilly Weekend i Nävekvarn: En Helg Full av Rock’n’Roll

jun 4, 2024 | Bloggen

Förbered dig för en helg full av rock’n’roll när Nävekvarns Folkets Park bjuder in till Rockabilly Weekend i Nävekvarn den 28-29 juni 2024. Med ett spännande program och fantastiska band på både fredag och lördag, är detta ett evenemang du inte vill missa!

Fredag: En Oförglömlig Kväll

Fredagen inleds med en oförglömlig kväll där Brolle tar plats på stora scenen och rock’n’roll-trubaduren Månemyr underhåller på dansbanan. Ursprungsplanerna på en enkel pubkväll har utökats till en fullfjädrad rockfest med liveband och inträde.

  • Stora Scenen: Brolle
  • Dansbanan: Månemyr

Brolle är tillbaka i folkparkerna i sommar med en sprakande, högoktanig rock’n’roll-show, precis som det ska vara på en folkparksscen. Denna kväll lovar att bli en klassisk folkparkskväll med underhållning hela kvällen samt Brolles show på stora scenen vid 22.30-tiden.

Brolle firar dessutom 25 år som artist i sommar. Med sitt handplockade band kommer han att framföra material från hela sin karriär, inklusive hits från de två succémusikalerna ”Buddy Holly The Musical” och ”Elvis, Cash The Killer & Me”. Han kommer även att framföra egna hits och låtar från sin hyllningsturné till Cornelis Vreeswijk tillsammans med Cornelis’ son Jack. Förvänta dig även nytt material, med nya låtar som släpps i slutet av april.

Brolle, som är en svensk artist, låtskrivare och musiker med rötterna i Norrland, slog igenom i programmet ”Popstars” år 2002 och har sedan dess släppt flera album och singlar. Han har även medverkat i olika TV-program och musikalproduktioner, inklusive ”Buddy Holly – The Musical” och ”Footloose”. År 2012 startade han sitt egna turnéprojekt ”Rock’n’ Roll on Tour”, där han turnerade runt Sverige och spelade på legendariska folkparker tillsammans med gästartister. År 2018 släppte Brolle EP”The Man Behind the Mask” och senare singeln ”Rise Up”. All Brolles musik finns på Spotify.

Lördag: Fullt Ös med Liveband

På lördagen blir det fullt ös med ett starkt uppställ av band som garanterat får igång stämningen. The Refreshments intar huvudscenen som kvällens huvudband, medan Bamboo Bombers och The Boppin’ Cats ser till att hålla energin på topp.

  • Stora Scenen: The Refreshments och The Boppin’ Cats
  • Dansbanan: Bamboo Bombers

The Refreshments har sedan 1995 varit en av Europas mest pålitliga leverantörer av högenergi-rock och svängig roll. Genom att resa över hela Sverige för att spela sin musik har de utvecklat ett rock’n’roll-sound som i över två decennier fått en stadigt växande publik att dansa, stampa takten och höja volymen på bilstereon – ibland samtidigt.

Bandet bildades i slutet av 80-talet av några tonåringar från Gävle som älskade Chuck Berry, Rockpile och klassisk rock’n’roll mer än vad som spelades på MTV eller radio. 1989 bestämde de sig för att göra något åt det och bildade The Refreshments. Med över en halv miljon sålda album, tolv guldskivor, två platinaskivor, en Grammy-nominering och över 4 000 liveframträdanden har de förtjänat titeln som Sveriges hårdaste och mest rotfasta rock’n’roll-band många gånger om. De har även byggt ett rykte som ett av Europas tightaste band genom att agera som bakgrundsband för brittiska rocklegender som Dave Edmunds, Billy Bremner, Mickey Jupp, Steve Gibbons, Albert Lee och Geraint Watkins.

Öppettider och Biljetter

Parken öppnar klockan 19 och stänger klockan 01 både fredag och lördag. Förköpsbiljetter kostar 350 kronor per kväll eller 600 kronor för båda kvällarna.

Biljetter i entrén kostar 400 kronor per kväll eller 700 kronor för båda kvällarna. Observera att åldersgränsen för evenemanget är 18 år.

Biljettinformation

  • Förköp: 350 kronor per kväll, 600 kronor för båda kvällarna – köp dina biljetter här
  • Biljett i entrén: 400 kronor per kväll, 700 kronor för båda kvällarna.
  • Plats: Nävekvarns Folkets Park, Nävekvarn, Sverige
  • Datum: 28-29 juni, 2024
  • Åldersgräns: 18 år

Upplev en fantastisk helg fylld med rock’n’roll och härlig stämning på Rockabilly Weekend i Nävekvarn. Se till att förköpa dina biljetter för bästa pris och säkra din plats på sommarens hetaste evenemang!

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Marit Bergman på Fåfängans Trädgårdscafé

Den prisbelönta poplegenden Marit Bergman kommer till Fåfängans Trädgårdscafé i Nyköping den 27 juni 2024. Med ett fjolårsfärskt album och en medverkan i ”Så mycket bättre”, bjuder Bergman på en kväll fylld med musik från hela hennes mer än två decennier långa solokarriär.

Christian Kjellvander på Fåfängan

Christian Kjellvander återvänder till Fåfängans trädgårdsscen i Nyköping den 16 juni 2024 för en efterlängtad konsert. Med en karriär som sträcker sig över tre decennier, är han känd för sin unika barytonröst och melankoliska sånger.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!