Hem 5 Bloggen 5 Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Annons

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

sep 20, 2023 | Bloggen

Barbie-dockan har följt med generationer av barn genom åren och är nu ett ikoniskt samlarobjekt. I år är det 60 år sedan Barbie introducerades i Sverige, och för att fira detta öppnar Sörmlands museum dörrarna till en unik utställning: ”Dockan med stort B.”

Utställningen, som äger rum på Sörmlands museum i Nyköping, presenterar en del av den imponerande samlingen som tillhör Britt-Inger, en passionerad barbiesamlare från Sörmland. Hennes samling inkluderar hundratals dockor och tillbehör från perioden 1960 till 1974.

”Dockan med stort B” är ett unikt tillfälle att få en inblick i Barbie-dockans utveckling och betydelse genom åren. Besökare kommer att kunna utforska dessa små mästerverk och lära sig om deras kulturella påverkan.

På kvällen den 27 september bjuder Sörmlands museum in till en guidad visning av utställningen. Visningen, som varar i cirka 20 minuter, är gratis att delta i, men antalet platser är begränsat. För att säkerställa din plats, boka i förväg genom att besöka bokningslänken här.

Missade du chansen att uppleva Barbie-dockans historia? Ta med familj och vänner och fördjupa dig i detta ikoniska kulturarv.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Franska Trion – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev den unika och intensiva musiken från Franska Trion på Fåfängans Trädgårdscafé den 25 juli. Bandets liveframträdanden är en resa från våldsam intensitet till mjuka viskningar. Missa inte detta kultförklarade band, köp din biljett nu!

David Urwitz – Live på Fåfängans Trädgårdscafé

Upplev en intim och stämningsfull konsert med David Urwitz på Fåfängans Trädgårdscafé den 20 juli. Med sina vemodiga men hoppfulla låtar bjuder David på en kväll fylld av musik och berättelser. Köp din biljett nu!

MARKOOLIO – Live på Tovastugan

Markoolio återvänder till Tovastugan den 20 juli 2024 för en galen och energifylld konsert. Upplev allsång och humor under en oförglömlig kväll i Nyköping. Säkra din biljett idag!

ORUP – Live på Tovastugan

Upplev en unik och personlig konsert med Orup i Tovastugans trädgård den 13 juli. En kväll full av musik, anekdoter och närhet under en bar sommarhimmel.

STÖTTA LOKALT – HITTA DIN LOKALA EXPERT MED HEJ NYKÖPING!