Upptäck Stendörrens Naturreservat – Utforska Sörmlandskustens Pärla!

Stendörrens Naturreservat är en pärla längs Sörmlandskusten som lockar besökare från när och fjärran. Det är enkelt att nå reservatet från Nyköping genom att ta väg 219. Här finns det möjlighet till många spännande äventyr hela dagen.

Upplev skärgården utan båt genom att gå över hängbroarna till de närbelägna öarna och ta ett dopp, vila på klipporna eller ta dig upp i utsiktstornet och spana ut över havets vidder. Du kan även prova fiskelyckan, håva efter småkryp eller upptäcka platsens kulturhistoria som är starkt närvarande. Glid fram i kajaken eller ta båten till Granholmen eller någon annan av ytterskärgårdens vilda öar. Leden Stendörren runt tar dig på en längre tur genom reservatet. Njut av friheten och havsluften på ditt favoritställe. Möjligheterna är lockande och många!

Inom Stendörrens naturreservat kommer du att mötas av olika miljöer. Här finns allt från näringsrika strandängar och rika granskogar till hällmarker med martallar och renlavar. Ta en promenad längs någon av de markerade stigarna och upptäck den mångfald av flora och fauna som finns i området. Spana ut över öppet vatten vid Äspskär och se årstidsskiftningarna i naturen.

För besökare finns det flera vindskydd och eldstäder med ved. Det finns också flera toaletter och sopsortering vid parkeringarna så det ska vara lätt att lämna området i städat skick.

För att ta dig till Stendörrens naturreservat kan du ta flera hängbroar från fastlandet ut till öarna Äspskär och St. Krokholmen. Vid Lerviksudden finns en tillgänglighetsanpassad parkering och en grusad led som tar dig till en grillplats med havsutsikt.

Övernattning i reservatet är tillåtet på vissa platser, men tältning och övernattning på annat sätt är förbjudet i delar av reservatet. Se till att ha koll på karta över området med övernattningsförbud som finns vid föreskrifterna i den grå rutan nedan. Båtar får ligga vid samma strand i hela reservatet i två dygn. Med båt eller kajak går det även att nå öarna i reservatet söder om farleden. Här är det tillåtet att tälta högst två dygn.

Upptäck Stendörrens Naturreservat och njut av en dag eller helg fylld med äventyr och skön natur.

Hej Nyköping
Author: Hej Nyköping

Pontus Lindman – Moments: En Magisk Upplevelse på Nyköpings Teater!

Upplev den prisbelönta magikern Pontus Lindman i en spektakulär föreställning fylld med magi, tankeläsning och oväntade ögonblick. En unik show där dina minnen och val blir nyckeln till en fantastisk upplösning.

Familjesöndagar på Sörmlands Museum: Kreativa Äventyr för Hela Familjen i Nyköping

Upptäck Familjesöndag i Nyköping! Barn och vuxna kan utforska skapandets värld tillsammans under ledning av våra museipedagoger. Läs mer om våra kommande teman nedan.

Klättring i Tessinskolans Gympasal: Upplev Äventyret!

Upptäck spänningen med klättring i Tessinskolans gympasal i Nyköping. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren, är du välkommen att delta i detta äventyr.

Familjespel på lördagar i Gumshallen: Ett Aktivt Äventyr för Hela Familjen!

Upptäck en rolig racketsportfest för hela familjen på lördagar i Gumshallen, Nyköping. Få 1 timmes spel med hyrracketar och boll för 195 SEK.

Olympiadagarna i Nyköping: En Familjefest för Idrottsentusiaster!

Upplev glädjen i riktiga idrottsaktiviteter under Olympiadagarna i Nyköping! Kom och delta i spännande sportaktiviteter och möt inspirerande Olympier. En familjevänlig helg fylld med rörelse och skratt!

Hockey, Fotboll och Innebandy: Superhelg med Spännande Matcher i Nyköping!

Upplev sportens glädje i Nyköping denna helg med het fotboll, intensiv innebandy och spännande hockeymatcher.

Dansband Deluxe: Njut av En Oförglömlig Dansbandskväll i Nyköping!

Upplev magin av Svensktoppsklassiker och dansbandsnostalgi på Dansband Deluxe-konserten i Nyköping. En kväll fullspäckad med hits och dansbandslegender!

Lär dig LinkedIn-grunderna med Linda Åkerlund – Workshop i Nyköping

Optimera din LinkedIn-profil och öka din synlighet med Linda Åkerlund. Få en grundläggande genomgång av hur du lyckas på LinkedIn!

Upptäck Barbie: Utställning om Dockan med stort B i Nyköping

Utforska Barbie-dockans fascinerande historia och en imponerande samling från 1960- till 1970-talet på Sörmlands museum i Nyköping.

Stefan MÅS Persson: Skulpturmålningar i Nyköping

Upptäck Stefan MÅS Perssons unika skulpturmålningar på träskivor, en lek med dimensioner och motiv som väcker både allvar och skratt. Varmt välkommen till vernissage den 23 september!

STÖTTA LOKALT – HITTA RÄTT HOS VÅRA MEDLEMSFÖRETAG